over ons

Over ons

The Core of Gymnastics brengt gymnastische bewegingen terug naar de kern en wil deze bewegingen hiermee toegankelijk maken voor eenieder die hiermee aan de slag wil. Het is onze missie om zo veel mogelijk personen in aanraking te laten komen met gymnastics en hen een manier te bieden om gymnastische bewegingen op een veilige manier op te bouwen en aan te leren.

Veilig & efficiënt bewegen

Wij slaan een brug tussen gymnastics en diverse andere sporten, omdat wij menen dat gymnastische bewegingen niet alleen leuk zijn, maar ook veel voordelen bieden voor iedereen die zich bezighoudt met bewegen, ongeacht niveau, leeftijd of achtergrond. Ook denken wij dat dit een van de redenen is waarom je gymnastische bewegingen steeds vaker terug ziet komen in andere sporten.

Onze ervaring heeft ons echter geleerd dat deze bewegingen niet altijd op een veilige manier worden aangeleerd, waardoor de kracht van de bewegingen verloren gaat en zo een tegenovergestelde werking kan hebben. Wij willen hier verandering in brengen door onder andere clinics, workshops, trainingen en algemene informatie te verschaffen over gymnastische bewegingen.

Trainers

The Core of Gymnastics is opgericht door twee CrossFit en Functional Training coaches die al op vroege leeftijd in aanraking zijn gekomen met gymnastische bewegingen en deze bewegingen nog altijd gebruiken in hun eigen trainingen. Leer de oprichters en tevens coaches van The Core of Gymnastics hieronder beter kennen.

'Wij dichten het gat tussen Funcioneel Fitness en Gymnastics.'

Lotte Monshouwer

In mijn jonge jaren heb ik met heel veel plezier vele uren in de turnhal gespendeerd als atleet en als coach. Van kleins af aan vond ik het fascinerend wat er allemaal mogelijk is met je eigen lichaam en dit heeft mij nooit losgelaten.  

Nadat ik op 18-jarige leeftijd op competitief niveau stopte met turnen, volgde er een zoektocht naar een nieuwe passie. Uiteindelijk leidde deze zoektocht naar de sport CrossFit waar ik het plezier in bewegen weer volledig terug vond en na een aantal jaar ook als coach aan de slag ben gegaan. Nog steeds vind ik het erg leuk om op mijn handen te lopen, aan mijn armen te zwaaien en salto’s te maken. Daarnaast haal ik vooral veel plezier uit het aanleren van deze bewegingen aan andere atleten. Het is mijn doel om een atleet zo efficiënt en veilig mogelijk te laten bewegen.

Contact

+31 (0)6 30 16 43 36

Dennis Pals

Mijn sportachtergrond is dans. Ik ben altijd gefascineerd geweest naar de bewegingsmogelijkheid van het menselijk lichaam en ik ben dit op jonge leeftijd al gaan onderzoeken. Ik ben ooit begonnen met stijldansen en ik ben daarna naar de Hoge School voor de Kunsten in Rotterdam gegaan om een studie Klassiek Ballet en Moderne dans te volgen.

Toen ik in 2015 Crossfit ontdekte, werd ik direct verliefd op het onderdeel gymnastics. Hierin kon ik een groot deel van mijn achtergrond kwijt: het perfectioneren van een beweging door ze volledig uit te pluizen. Dit is ook waar mijn passie ligt als coach.

Zo is deze cursus ontstaan: we zagen dat er veel gebruik wordt gemaakt van gymnastische bewegingen, maar dat er vaak nog vraagtekens zijn bij de uitvoering of regels hiervan. Wij proberen het gat te dichten tussen Funcioneel Fitness en Gymnastics.

Contact

+31 (0)6 53 27 76 85